Voorfinanciering

Voor startende bedrijven zorgt het voorfinancieren van opstartkosten ervoor dat de onderneming niet gestaag kan blijven groeien. Opstartkosten kunnen zijn: de investering van een product of dienst, personeelskosten, voorbereidingskosten of het afdragen van btw. Finqle biedt hierbij een passende oplossing door middel van American factoring: u bepaalt per debiteur of u de factuur aan ons doorverkoopt en u ontvangt binnen één werkdag 100% van het factuurbedrag! Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

  • 100% betaling van iedere factuur
  • Binnen één werkdag uitbetaald
  • Geen verassingen met onze factorfee
  • Overzichtelijke online platform
  • Vermijd voorfinacieringsrisico’s

Wat zijn de risico’s van voorfinanciering?

De gevaren van voorfinanciering ontstaan doordat de uitgaande geldstroom van een onderneming (nog) niet in balans is met de inkomende geldstroom. Bijvoorbeeld doordat de belastingdienst de btw voor een opdracht opeist, terwijl de transactie hiervoor nog niet is gedaan. De onderneming moet hierdoor wachten voordat het in een volgende opdracht kan investeren of heeft zelfs tijdelijk een negatief vermogen. Finqle biedt hiervoor de oplossing door middel van American factoring.

Factuur verkopen met behulp van factoring

Om te voorkomen dat u door voorfinanciering tijdelijk een negatief vermogen heeft of geen mogelijkheid om verder te ondernemen, verkoopt u uw nieuwe facturen aan ons door. Deze dient u simpelweg online in via ons portaal. U bent niet verplicht om uw gehele portfolio bij ons in te dienen. U kiest zelf welke debiteur u bij ons indient. U ontvangt vervolgens binnen één werkdag het volledige factuurbedrag van ons, minus de factorfee. Bereken zelf hoe hoog de factorfee voor uw factuur is. De voordelen van factoring op een rij:

  • Uw facturen binnen 1 werkdag betaald
  • Een stabiele in- en uitgaande geldstroom
  • 100% uitbetaling van het factuurbedrag

Voorfinanciering btw voor mkb en freelancers

Met name voor de startende mkb-ondernemers of zzp’ers is het soms lastig om voorfinanciering te voldoen. Zo vraagt de belastingdienst om de btw-kosten van uw opdrachten af te dragen per kwartaal, of deze kosten al voldaan zijn door uw klanten of niet. Dit zit de kleinere en seizoensafhankelijke bedrijven in de weg.

Garandeer de liquiditeit van uw onderneming met factoring

Door de risico’s van voorfinanciering te vermijden, garandeert u de liquiditeit van uw onderneming. U krijgt de ruimte om de onderneming gelijkmatig te laten groeien, door iedere nieuwe factuur bij ons in te dienen. Uw bedrijf krijgt telkens een nieuwe kans om direct nieuwe en grotere opdrachten aan te nemen en uiteindelijk dus meer omzet te draaien. Kijk wat onze klanten over factoring te zeggen hebben.

Vraag gratis advies aan

Het is mogelijk om gratis advies bij ons aan te vragen over de factoring van uw debiteuren. Op deze manier bespreken we met u wat Finqle voor uw bedrijf kan betekenen op zowel de korte als de lange termijn. Vul het formulier in, waarop u binnen één werkdag een reactie van ons ontvangt. Kijk ook bij onze veelgestelde vragen voor meer informatie. Staat uw vraag er niet bij? Stel deze via het contactformulier.