Handig om te weten

Veelgestelde vragen

 • Hoe snel verloopt het aanmeldingsproces?

  Snel. Als je ons contactformulier invult, bellen we je binnen een werkdag terug. In dit gesprek gaan we kijken of factoring een oplossing voor jou is. Als beide partijen daar een goed gevoel bij hebben, is onze dienstverlening in een aantal dagen opgetuigd.

  Hoe reageren mijn opdrachtgevers op factoring?

  Even wennen, maar geen probleem. Factoring is een alom geaccepteerde vorm van financieren en opdrachtgevers kijken er niet van op. Het is vaak wel even wennen omdat ze op een ander rekeningnummer moeten gaan betalen. Dat laatste ondervangen we door een nette introductiemail te sturen met tekst en uitleg. Daarin staat ook dat ze ons (of jou) altijd mogen bellen ter verificatie of extra uitleg.

  Kopen jullie ook facturen ter incasso?

  Finqle koopt alleen nieuwe facturen ter financiering van het werkkapitaal. Als je reeds gestuurde, onbetaalde facturen hebt op een debiteur die weigert of niet kan betalen, raden we je aan contact op te nemen met een incassobureau of advocaat. Nieuwe facturen die zijn ondergebracht bij Finqle, zijn uiteraard gewoon gedekt tegen dit soort praktijken.

  Hoe zit het met debiteurenbeheer en te late betalingen?

  Wij zullen op elke gekochte factuur het debiteurenbeheer verrichten. Belangrijk om hier te vermelden is dat Finqle geen incassobureau is of gelieerd is aan een incassobureau. Wij verdienen niet aan incasso en we willen ons er ver vandaan houden. Al ons debiteurenbeheer gaat telefonisch en bij problemen gaan we in een driepartijenoverleg (wij, onze klant en de debiteur) zoeken naar een oplossing. Immers, jouw relatie is onze dienstverlening. Daar gaan we voorzichtig mee om.

  Waarom Finqle?

  Finqle is een onafhankelijke factormaatschappij met zeer ervaren mensen. Wij bieden een zorgeloze en flexibele dienstverlening gebaseerd op transparantie en eerlijkheid. We hebben oog voor onze klanten en hun relaties, en kijken altijd naar de lange termijn. Met ons papierloze kantoor en technische ontwikkelingen geven we aan klaar te zijn voor de toekomst in het algemeen en snel veranderende situaties in het bijzonder. Met onze kennis en mogelijkheden helpen we andere ondernemers graag verder.

  Wat kost factoring mij?

  Misschien wel de belangrijkste vraag. Doordat er een wildgroei aan kostenstructuren bestaat binnen de factorbranche geven we eerst aan wat het niet kost:​ we hebben geen opstartkosten, geen abonnementskosten, geen kosten per te verwerken factuur, geen depots met achteraf verrekening. We hanteren gewoon een vast percentage per debiteur waarbij we tot wel 98% van de factuurwaarde uitbetalen op je rekening.

  Jouw factuur incl. BTW € 1,000,00
  Factorfee ad 4% € 40,00
  21% BTW over factorfee € 8,40
  Direct uit te betalen € 951,60
  Terugvragen bij de fiscus € 8,40
 • Kan ik al mijn opdrachtgevers onderbrengen?

  Dat kan, maar is niet nodig. Wij financieren per debiteur, waarbij je zelf kan kiezen welke debiteur(en) je onderbrengt. Omdat wij per debiteur financieren, zullen wij ook per debiteur een kredietlimiet afgeven. Het kan dus ook voorkomen dat wij een debiteur op kredietwaardigheid afwijzen en je facturen niet kunnen kopen. Wees niet teleurgesteld, zie het als belangrijk advies niet zomaar zelf op krediet te gaan leveren.

  Komt iedereen in aanmerking voor factoring?

  Ja, maar. In principe komt iedereen in aanmerking. Helaas gelden voor sommige omstandigheden restricties. Zo kan een eerdere bankfinanciering leiden tot verpande facturen die vervolgens niet zomaar kunnen worden verkocht aan een factormaatschappij. Dit maakt een proces moeilijker, maar niet onmogelijk. Stel ons je vraag en wij gaan op zoek naar de oplossing.

  Kan ik alles online regelen?

  Zeker. Wij hebben een speciaal door onszelf ontwikkeld factorplatform waar klanten hun facturen kunnen uploaden, nieuwe debiteuren kunnen aanmelden, en het hele factor­ en betaalproces kunnen volgen. De plaatjes op de ‘Hoe werkt Finqle’ pagina zijn daadwerkelijke screenshots van een aantal functies van ons eigen platform. Daarmee kan je er een beetje een beeld bij krijgen.

  Binnen 24 uur betaald én kredietverzekerd?

  Ja én ja. Zodra een klant een factuur indient op ons online platform, zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur wordt uitbetaald. Sterker, als de factuur voor 12:00 ‘s­middags is ingediend, wordt deze vaak dezelfde dag nog uitbetaald. Op alle facturen die wij aankopen, dekken wij tegen betalingsrisico. We verwachten wel dat onze klanten hun werkzaamheden netjes hebben gedaan, maar dat spreekt uiteraard voor zich.

  Wat verandert er voor mij qua facturatie?

  Niet veel, wel iets. Je blijft namelijk gewoon factureren op je eigen briefpapier met je eigen naam en logo. Het enige wat verandert is een korte, wettelijk verplichte mededeling onderaan de factuur waaruit blijkt dat de factuur is overgedragen aan een factormaatschappij. Vervolgens dien je je factuur online bij ons in en zorgen wij dat deze netjes naar je opdrachtgever wordt gestuurd.