Finqle biedt flexibele debiteuren financiering d.m.v. American Factoring

Had u net een grote order binnengehaald, deze snel afgeleverd, blijkt de debiteur de afspraken over de betalingstermijn niet na te komen. Voor een kleine zelfstandige kan dat een flinke impact hebben op het werkkapitaal. U heeft cash nodig om uw bedrijf draaiende te houden. Bovendien bent u meer tijd kwijt dan u lief is om de nalatige debiteur aan te sporen aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. American Factoring kan voor kleine zelfstandigen, ZZP’ers, freelancers en ondernemers in het Midden en Kleinbedrijf (MKB) daarom een aantrekkelijke oplossing, en de garantie voor een gezonde cash flow zijn.

Wat is American Factoring?

Bij deze vorm van factoring koopt een factormaatschappij uw factuur en komt daarmee in het bezit van het vorderingsrecht. Uw uitstaande vorderingen worden met andere woorden overgenomen. Dit betekent voor uw bedrijf dat u op zeer korte termijn (meestal binnen 24 uur) beschikt over het te vorderen bedrag. Dit garandeert een directe en constante cashflow naar uw bedrijf. Bovendien heeft u geen omkijken meer naar de debiteur. Het debiteuren risico wordt immers overgenomen door de factormaatschappij. Wanneer u uw factuur verkoopt aan een factormaatschappij moet u natuurlijk wel rekening houden met het feit dat hiervoor kosten, de zogenaamde factor fee, in rekening worden gebracht. Deze fee heeft onder meer betrekking op het feit dat uw debiteuren risico wordt overgenomen. De kredietwaardigheid van de debiteur speelt hierbij een rol. Hoe lager deze is, hoe hoger de kosten. Daarnaast wordt er rente berekend over het financieren van de betalingstermijn. De duur hiervan wordt dan ook verrekend in de kosten. Hoe langer een debiteur de tijd heeft om een factuur te betalen, hoe hoger de kosten zijn. Een voorbeeld: kosten bij een betalingstermijn van 30 dagen (4 %) en bij 60 dagen (5%)

Online facturen indienen

Finqle is zo’n factormaatschappij die zorg draagt voor de debiteurenfinanciering van ondernemers. Door middel van een online platform biedt het MKB’ers en ZZP’ers maar ook startende ondernemingen de kans om verkoopfacturen in te dienen. Deze worden vervolgens door Fingle gekocht en binnen 24 uur aan u uitbetaald. Fingle maakt het ondernemers gemakkelijk en stelt bijvoorbeeld geen eisen aan de hoeveelheid facturen die door uw bedrijf worden ingediend. Ook de waarde van de factuur is niet van invloed. Daarnaast wordt de omzet of de grootte van uw onderneming buiten beschouwing gelaten. Als ondernemer heeft u dus de mogelijkheid om flexibel met uw facturen om te gaan. Zo kan er voor worden gekozen om een deel van de facturen, bijvoorbeeld aan vaste klanten, zelf te versturen en te innen, terwijl andere facturen kunnen worden overgenomen door Fingle. Deze flexibele manier van financieren biedt MKB’ers en ZZP’ers dan ook tal van voordelen.

Nieuwsgierig naar onze flexibele manieren van financieren?

Ja, bel mij terug