arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upcrosshelpwarning
icon/over-finqleicon/contacticon/contact-kleinicon/debiteuren-beheericon/factoring-kleinicon/finqle-kleinicon/finqle-payicon/hoe-werkt-heticon/klanten-kleinicon/mkb-factoringicon/offline-facturenicon/reverse-factoringicon/aanmeldenicon/status-facturenicon/supporticon/support-kleinicon/vacature-kleinicon/zzp-factoring

Alles over American Factoring

Daar waar je bij traditionele factoring vaak je hele debiteurenbestand indient, dien je bij American factoring uitsluitend losse facturen in. Dit maakt American style factoring een flexibele factoring vorm waarbij je zelf altijd het overzicht behoudt. 

American factoring is een van de snelst groeiende alternatieve financieringsvormen binnen het Nederlandse MKB. Finqle is de aangewezen specialist voor American factoring.


Doe de factorscan

  • Wat is American Factoring?

    American factoring is een vorm van debiteurenfinanciering, waarbij een ondernemer zijn of haar handelsvorderingen overdraagt aan een factormaatschappij. De factormaatschappij koopt de factuur tegen een factorfee – een percentage van de vordering inclusief BTW – en betaalt deze direct uit aan de ondernemer. Na aankoop berust het incasso- en insolventierisico bij de factormaatschappij.

    American style factoring verschilt van traditionele factoring op verschillende manieren. Bij American factoring bepaal je per debiteur of je de factuur wilt doorverkopen, of niet. Je betaalt dus nooit te veel en zit ook niet vast aan langlopende verplichtingen. Daarnaast ontvang je bij American style factoring direct het gehele factor bedrag op je rekening en is er dus nooit sprake van een restbedrag wat nog uitgekeerd moet worden. American Factoring is de meest transparante vorm van factoring. 

    Hoe is American Factoring aan zijn naam gekomen? Je raadt het al: deze vorm van financiering is ontstaan in Amerika en in de afgelopen jaren zeer groot geworden in de rest van de wereld. Sinds 2015 is American style factoring een van de snelst groeiende vormen van alternatieve financiering voor het MKB in Nederland. 

  • MKB factoring

Kosten American Factoring

Zoals er aan alle vormen van factoring kosten verbonden zijn, zitten er ook kosten aan American factoring. De kosten van American Factoring bestaan doorgaans uit een percentage van je factuurwaarde. Een van de dingen die American Factoring onderscheidt van andere vormen van factoring, is dat de kosten direct duidelijk zijn. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Bij Finqle betaal je een vast laag tarief dat varieert op basis van een aantal belangrijke factoren als de factuurwaarde, je jaaromzet en het betaaltermijn. Benieuwd naar de American Factoring kosten voor jouw organisatie? Die kun je hier berekenen. 

Starten met American factoring bij Finqle?

Wil je meer te weten komen over American factoring of gebruik maken van ons gratis advies? Kom met ons in contact door gebruik te maken van de onderstaande gele knop.